Grill - temat specjalny

Uczestnicy drugiej edycji "Bake off - Ale Ciacho!"

Który z uczestników programu zdobędzie uznanie jurorów i tytuł Króla Wypieków?

Agata Stankiewicz

Pochodzi z Kędzierzyna-Koźla ale na co dzień mieszka w Warszawie. Jak sama mówi o sobie, jest szczęśliwą żoną i psią mamą. Z zawodu jest kosmetologiem i pracuje w klinice medycyny estetycznej. Po pracy zamyka się w kuchni gdzie piecze i gotuje wspaniałe smakołyki. W wolnej chwili oddaje się swojej innej pasji - fotografii.

Dorota Habdas

Od 7 lat wraz z siostrą prowadzi bloga kulinarnego www.domowe-wypieki.com. Swoją pasję do pieczenia zawdzięcza babci oraz mamie. To właśnie dzięki nim powstała strona, na której dzieli się z czytelnikami przepisami na pyszne, domowe wypieki. Uwielbia piec serniki i słodkie drożdżówki. Prócz wypieków pasjonuje ją fotografia i nią zajmuję się zawodowo.

Justyna Kowal

Słodkości tworzy od kilku lat i uwielbia karmić nimi rodzinę i znajomych. Prowadzi facebookową stronę "Nie będę tego jeść.", gdzie wrzuca zdjęcia wypieków i spontanicznie powstające autorskie przepisy. Jest mężatką i ma dwuletnią córkę Helenę. Miłośniczka zwierząt - mieszka z dwiema kotkami - Haliną i Grażyną oraz psem Czesławem. Justyna uwielbia podróże - z kilkunastu krajów, które odwiedziła przywiozła słodkie inspiracje, które dają początek nowym pomysłom realizowanym w kuchennym zaciszu.

Łukasz Kosielak

25-letni student Historii sztuki oraz Teologii na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Zaangażowany w działalność charytatywną zwłaszcza wśród osób ubogich i bezdomnych. Piecze od kilku lat, głównie dla siebie i swoich znajomych. W przyszłości planuje otwarcie własnej kawiarni.

Justyna Pszczółka

Pochodzi z malowniczej miejscowości Czernichów. Ma 25 lat. Ukończyła studia ekonomiczne w Katowicach, jednak zawodowo spełnia się jako fotograf kulinarny. Od 5 lat współtworzy stronę kulinarną - Domowe Wypieki u Justyny i Doroty. (www.domowe-wypieki.com). Uwielbia tworzyć kulinarne dzieła sztuki, które sprawiają, że życie staje się słodsze! Justyna kocha tańczyć i spędzać czas ze znajomymi.

Katarzyna Panfiluk

Wraz z mężem prowadzi agroturystykę w malowniczym miejscu na Podlasiu, na skraju Puszczy Białowieskiej. Jest czterdziestoletnią mamą dwóch wspaniałych córek: piętnastoletniej Oli i dziewięcioletniej Marysi. Gotowanie dla gości, a także dla rodziny i przyjaciół jest dla niej wielką przyjemnością. Najczęściej w swojej agroturystce serwuje placki, naleśniki, chałki, pielmieni, bułeczki, chleby i ciasta. Dodatkowo na stole pojawiają się również domowej roboty wędliny i kiełbasy przygotowywane przez męża Katarzyny oraz tradycyjne potrawy regionalne.

Małgorzata Nagat

Z wykształcenia jest Plastykiem-kulturoznawcą. Współpracuje z agencją eventową jako animator. Nie jest wielką wielbicielką cukru, więc stając przed ciężkim wyborem - pizza czy ciasto zawsze wybierze pizzę. Dlatego do swoich słodkości przemyca wytrawne elementy i stara się z nich stworzyć idealną słodko-słoną kompozycję. Uwielbia połączenia słodyczy z przyprawami, ziołami i kwiatami. W dziedzinie kulinariów jest zupełnym samoukiem.

Marcin Frankowski

Już ponad 20 lat jest szczęśliwym mężem, ma też dwójkę dzieci - 21-letniego Macieja i 14- letnią Magdalenę. Pracuje w branży samochodowej. Kilka lat temu udało mu się zrzucić 50 kg i od tego czasu regularnie trenuje żeby utrzymać swoją nową sylwetkę. Większość wieczorów spędza na basenie, siłowni lub w saunie. To właśnie w czasie pływania czy ćwiczeń przychodzą mu do głowy pomysły na realizację kolejnych ciast i tortów. Kiedy jakiś czas temu żona stwierdziła, że nie zniesie już jego hobby - klocków LEGO, to postanowił rozpocząć na nowo swoją przygodę z pieczeniem. W dzieciństwie często pomagał mamie podczas gotowania i sprawiało mu to ogromną frajdę. Miejsce zestawów klocków zajęły przybory i narzędzia do pieczenia ciast, a w szczególności tortów, które lubi robić najbardziej.

Urszula Pomorska

Do tej pory skupiała się przede wszystkim na wychowaniu 4 dzieci. Jednak gotowanie i pieczenie to jej drugie życie- chciałaby pokazać, że bycie mamą nie przeszkadza w realizacji marzeń i rozwijaniu swoich pasji. Pragnie poznawać jak żyją i co jedzą ludzie z różnych zakątków świata. Kocha taniec, podróże, kino i modę. Jest " kolorowym ptakiem ", ma włoski temperament i sentymentalną dusze.

Stanisław Romek

Staszek to niespokojna dusza w ciele księgowego. Do południa spędza czas w cyferkach i słupkach by pod wieczór przeobrazić się słodkiego faceta tworzącego wspólnie z żoną bezglutenowego bloga kulinarnego. Kiedy nie je i nie piecze relaksuje się z przyjaciółmi podczas rozgrywek planszowych lub poddaje się rytmom salsy w krakowskich klubach.

Urszula Rugień

Urodziła się na Podlasiu, w Białymstoku. Ma 28 lat. Zajmuję się projektowaniem wnętrz, a jej hobby to podróże i żeglarstwo. W wolnych chwilach uwielbia gotować i piec. Najbardziej lubi na nowo odkrywać zapomniane dania i smaki. Często jeździ na rowerze - mieszka w pobliżu Puszczy Knyszyńskiej znanej z pięknych tras rowerowych.

Szymon Czapliński

Jest pełnym energii siedemnastolatkiem. Uczęszcza do drugiej klasy technikum hotelarskiego w Kołobrzegu. Jego największą miłością jest pieczenie ale lubi również gotować i stawiać sobie coraz to trudniejsze wyzwania kulinarne. Szymon z pasją uczy się języków obcych. Marzy o tym, żeby niedługo mówić po angielsku jak rodowity Brytyjczyk.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Muffinkowe babeczki z dżemem

Babeczki upiekłam na majówkę, przepis bardzo prosty i szybki , a babeczki sma...

Odsłon: 30

30 min
4
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

0
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

15
Informacje Grillowanie może być zdrowe. Oto kilka pomysłów na wyjątkowe przysmaki z rusztu

My, Polacy, uwielbiamy grillować. Pierwsze ciepłe dni zachęcają do wyciągnięcia sprzętu z piwnic i garaży. W końcu to doskonała okazja, by spędzić...

0
Quizy Gdzie ukryto szparagi? Zagadka na spostrzegawczość

Wielu Polakom maj kojarzy się z rozpoczęciem sezonu grillowego. W tym roku szczególną popularnością na wiosnę cieszą się też szparagi. Postanowiliś...

2