Ewa_Gotuje

Suflidowo. Tylko nasze kury znoszą jaja żółteZnatury.

Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę.

Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo

Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja.

Wymarzony żółty kolor to zasługa wyciągu z kwiatu aksamitki wzniesionej, potocznie nazywanej nagietkiem, z czerwonej papryki, oraz suszu z lucerny i ziarna kukurydzy wolnej od GMO. Jaja żółteZnatury uzupełniają twoją dietę niemal we wszystkie witaminy i składniki odżywcze, są cennym źródłem pełnowartościowego białka. To wzorcowe białko zawiera wszystkie aminokwasy również te, których organizm nie potrafi wyprodukować. Walory żywieniowe jaj są doceniane przez wielu dietetyków. Naturalne barwne wyciągi karotenoidowe wpływają znacząco na ilość występującej w jajach prowitaminy A odpowiedzialnej m.in. za zdrową skórę oraz jakość widzenia.

Jaja jako źródło cholesterolu i problemów z sercem? Nic bardziej mylnego! Naukowcy wyprowadzają ludzi z błędu i obalają mity krążące od pokoleń w naszej świadomości. Cholesterol nie jest „zły" jest on „niezbędny" do życia, to inne składniki diety wpływają na to, że zwiększa się ilość złego cholesterolu - nie są to jaja!

Najcenniejszym atutem jaj żółteZnatury jest naturalna barwa i smak, uzyskane dzięki temu że pochodzą od kur karmionych paszą bez sztucznych barwników i bez GMO.

Pamiętaj, że dzięki jajom żółteZnatury twoje Świąteczne wypieki oraz potrawy będą niepowtarzalne, gwarantują to najwyższej jakości jaja o wyjątkowym smaku i kolorze.

Smacznego, żółtegoZnatury jaja oraz Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka ziemniaczana z sosem greckim

Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...

Odsłon: 79

30 min
4
Desery Sernik na zimno z truskawkami

Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...

Odsłon: 712

30 min
15
15 min
3
Desery Metrowiec z kremem karpatkowym

Metrowiec z moim ulubionym kremem. Klasyczne ciasto w innej odsłonie.

Odsłon: 8064

>60 min
12

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

0
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0