Ewa_Gotuje

Smaczniej na jesień

Jesienna kuchnia powinna być przepełniona aromatycznymi przyprawami, które podkreślą smak sezonowych dań. Teraz jest to jeszcze łatwiejsze.

Fot. 123RF/Picsel

Portfolio przypraw Knorr poszerzyło się o nowe produkty. W linii przypraw specjalistycznych marki znalazły się znakomite kompozycje składników, dedykowane do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Przyprawa do bigosu, Przyprawa do flaków oraz Przyprawa do zup Knorr to gwarancja idealnego smaku i aromatu przyrządzanych potraw. Do grona monoprzypraw Knorr dołączyła Papryka wędzona w Hiszpanii.

Naturalny skład

Skład nowych przypraw specjalistycznych, tak jak w przypadku wcześniejszych propozycji z tej linii, jest w 100% naturalny. Te aromatyczne i intensywne w smaku kompozycje zawierają składniki, które znamy z naszych kuchni i których używamy na co dzień. Ponadto przyprawy Knorr są odpowiednie także dla wegan.

Idealne na jesień
Nowe przyprawy Knorr wejdą przebojem na jesienne stoły. Nadadzą smak tradycyjnemu bigosowi, a domowe flaki z ich pomocą nabiorą wyjątkowego charakteru. Nie można zapomnieć o całej gamie jesiennych, rozgrzewających zup, które dzięki Przyprawie do zup Knorr będą nie tylko pyszne, ale i niezwykle aromatyczne. Z kolei intensywny smak wędzonej papryki udoskonali każdą mięsną pieczeń, faszerowane warzywa, zapiekane ziemniaki czy też będzie stanowić znakomity dodatek do różnorodnych marynat.
• Przyprawa do bigosu
Harmonijne połączenie w 100% naturalnych składników: aromatycznego majeranku z wyrazistym czosnkiem i kminkiem, wzbogaci smak i nada aromat bigosowi oraz innym potrawom z kapustą.
• Przyprawa do zup
Unikalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw. Połączenie natki pietruszki, cebuli i lubczyku sprawi, że przygotowywane zupy nabiorą wyjątkowego smaku i intensywnego aromatu.
• Przyprawa do flaków
Połączenie wyłącznie naturalnych składników, ziół i przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, czosnek oraz imbir. Dzięki tej kompozycji flaki będą odpowiednio doprawione i wyraziste w smaku.
• Papryka wędzona w Hiszpanii
Wędzona papryka zapewni doskonały smak, aromat oraz intensywny kolor każdemu daniu. Długi proces wędzenia w Hiszpanii sprawia, że smak przyprawy jest niezwykle wyrazisty. Papryka pochodzi z upraw zrównoważonych.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
14
15 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

0
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

2
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

2