Ewa_Gotuje

Restaurant Week w krakowskiej restauracji Well Done

Największy polski festiwal restauracyjny trwa! W dniach od 18 do 30 kwietnia możecie odwiedzić najlepsze restauracje w Polsce, zjeść przystawkę, danie główne i deser w znakomite festiwalowej cenie 49 zł.

Festiwal Restaurant Week właśnie się rozpoczął, a my jako redakcja serwisu Smaker.pl mieliśmy okazję przedpremierowo przetestować menu w jednej z krakowskich restauracji - Well Done, która mieści się na Kazimierzu przy ulicy Mostowej 2.

Well Done to znakomite miejsce do spotkań ze znajomymi, panuje tutaj luźna i przyjazna atmosfera. Można wpaść na piwo i przekąski, szybki lunch lub steka z antrykotu - gwarantujemy, że każdy z gości znajdzie w karcie coś dla siebie.

W ramach festiwalu restauracja przygotowała dwa rodzaje menu. Przystawką w wersji pierwszej był fantastycznie przygotowany pieczony batat z lekko pikantną salsą z kalifornijskich śliwek oraz wędzonej papryki chipotles, okruszony chipsami z bekonu i kozim serem. W wersji drugiej puszysty, wytrawny muffin jajeczny ze słodką dynią, szpinakiem oraz ricottą podawany z genialnym sosem z palonego masła i orzechów pecan. Obie przystawki smakowały rewelacyjnie, na tyle, że spokojnie mogłyby zagościć w menu restauracji na stałe.

W ramach dania głównego podano nam klasyczną, amerykańską kanapkę z wolno pieczonymi, pikantnymi żeberkami, ananasowym sosem bbq i domowymi piklami z marchewki, kalafiora, czerwonej cebuli oraz ogórków. Żeberka zostały przygotowane idealnie, były miękkie i soczyste - każdy amator mięsnych dań powinien spróbować kanapki.

W ramach drugiego menu zaserwowano południowe tacos z kalmarami, salsą z kiwi-jalapeno, cytrusową czerwoną kapustą oraz odrobiną jogurtu.

Na deser nie mogło zabraknąć czegoś, co kojarzy się nam z Ameryką - milkshake'a z aktualnie bardzo popularnym u nas solonym karmelem, precelkami oraz słodkim popcornem. W wersji drugiej można było spróbować vanilla ice strawberry shortcakes, czyli podawane w pucharku kruszone herbatniki, ze słodkim sosem truskawkowym i gałką lodów waniliowych, przyozdobione bitą śmietaną.

Warto wspomnieć również, że w ramach czekadełka, w restauracji podaje się smaczny popcorn, a obsługa jest niezwykle miła i sympatyczna. Jeśli zatem macie ochotę na smaczną kolację, koniecznie wybierzcie się do Well Done, na pewno zachwycą was przystawki, kanapka i desery. Po takiej uczcie z restauracji wyjdziecie najedzeni i w dobrych humorach.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Kanapka Sloppy Joe

Kanapka Sloppy Joe to popularna amerykańska przekąska typu fast food, wciąż n...

Odsłon: 665

60 min
7
60 min
5
60 min
10
15 min
6
Ciasta Ciasto drożdżowe.

Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.

Odsłon: 197

30 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0