Niech kucharze przygotują świąteczne potrawy za ciebie

Mycie okien, szorowanie dywanów, czyszczenie zakamarków za meblami. W natłoku przedświątecznych porządków nie masz energii na przygotowanie wigilijnego menu? Nic straconego!

Fot. mateirały prasowe

Wiigilijne potrawy od najlepszych Chefów Kuchni z topowych restauracji to wygodna opcja i wspaniały prezent szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie! Świąteczną ofertę Delivery Week - Festiwalu na wynos organizowanego przez Restaurant Week - wzbogaciło wiele wyjątkowych restauracji. Wśród nich między innymi warszawski Elixir Dom Wódki, łódzka Farina Bianco, lubelska Insomnia Bar&Restaurant, wrocławskie Vertigo, szczecińskie Niebo Winebar&Cafe czy krakowski Nowy Spichlerz. Pełna lista restauracji dostępna jest na stronie festiwalu.

W ramach doświadczeń świątecznych utalentowani Chefowie Kuchni przygotują dla festiwalowych Gości wyjątkowe wigilijne menu na wynos. W cenie 100-250 zł/osoba Goście mogą sami komponować świąteczny jadłospis lub wybierać gotowe zestawy. Wśród najciekawszych potraw znajdziemy: tatar z jelenia ze szczypiorkiem, piklami i majonezem grzybowym (Brasserie Warszawska), konfitowaną nogę z kaczki z kaszotto z kaszy gryczanej, sosem figowym, mini marchewkami i chutney z buraka (TA'AM, Kraków), gulasz z dziczyzny duszony z jałowcem z dodatkiem boczniaków podawany kuskusem jerozolimskim (Forum Kulinarne, Wrocław) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń. Nie zabraknie też typowo tradycyjnych potraw wigilijnych takich jak panierowany karp, śledzie w oleju lub śmietanie, staropolski barszcz z kiszonych buraków z uszkami, kapusta z grochem czy pierogi z kapustą i grzybami.

Zgodnie z festiwalową tradycją świąteczne menu można rezerwować każdego dnia do 22:00 na kolejny dzień i następne, aż do 22 grudnia. Ideą Delivery Week jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych doświadczeń restauracyjnych z bliskimi. To najlepszy wygodny wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie!
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
1
Ciasta Ciasto Beatka

Ciasto Beatka to czekoladowo-kawowy przysmak z orzeźwiającą nutką pomarańczy....

Odsłon: 3198

60 min
12
60 min
12
Dania główne Nadziewana pierś z kurczaka

Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...

Odsłon: 815

30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

0
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

2
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1