Lody Syrenka – dla nich zostałbyś weganinem (ale nie musisz)!

W głębi duszy każdy z nas jest lodożercą. Czy życie nie byłoby piękne, gdybyśmy mieli dostęp do lodów przez 24h na dobę?

Fot. materiały prasowe

A zamrażarka z lodami przy łóżku czekająca w gotowości to byłoby to! Wszystkiego mieć nie można (chociaż właściwie..... czemu nie), ale jedno jest pewne. Smaki Syrenki nie bez powodu podbijają podniebienia najbardziej wybrednych warszawiaków.

Wegańskie lody? To pewnie coś dla wielbicieli sałaty - myślisz. I błąd. Bo lody Syrenka to deser, którego smak odpowiada tym, którzy jedzą zdrowo, ale też osobom lubiącym małe lub większe grzeszki. Wierzymy, że jedzenie nie musi mieć w sobie ściemy - chemii, podejrzanych substancji słodzących, no i oczywiście być zbudowane na krzywdzie zwierząt. Dlatego powstała Syrenka - bez kompromisów pod kątem jakości składników, ale przede wszystkim smaku. Stawiamy na clean label - bo etykieta, której nie możesz ze zrozumieniem przeczytać nie jest warta żebyś kupował i jadł produkt, który opisuje.

Wiadomo, życie mamy jedno i wszystkiego trzeba próbować....ale Syrenka jest tym, co najlepsze, w zdrowszej wersji, więc po co pchać łyżkę w bryłę chemicznych lodów? No właśnie. A możesz wetknąć ją w syrenkową pyszność. Zrobioną z nerkowców. Te orzechy nie tylko są wyjątkowo smaczne, ale też nadają lodom bogatą kremową konsystencję, która - jak twierdzi wielu - jest nawet lepsza od tej tradycyjnej. Gdy posmakujesz, to nie uwierzysz, że te lody są naprawdę wegańskie. A, i jeszcze jedno - nerkowce mają witaminy. Dużo witamin. Kryje się w nich A, D i E oraz zdrowe wielonasycone kwasy tłuszczowe. To ważne info jeżeli przesadzisz z ilością Syrenki i będziesz miał wyrzuty sumienia.

Taka właśnie jest nasza filozofia - kręcimy pyszne lody z czystym składem. To całkowita opozycja do przemysłowo produkowanych słodkości, których producenci stawiają na wysoką wydajność i niskie koszty wytworzenia - a wiadomo, że to nijak się ma do wysokiej jakości i dobrego składu. A więc, pysznie, w zdrowszej wersji i to jeszcze zaskakująco (bo w końcu kto by pomyślał, że kremowa pychota jest zrobiona z nerkowców!). Nie zapominamy też o tym co najważniejsze - różnorodnych smakach. Jesteś czekoladoholikiem? Syrenka przychodzi z lodowym ratunkiem z podwójną czekoladą! Z kolei naszym absolutnym bestsellerem jest smak masła orzechowego z kawałkami czekolady. A jeżeli to dla ciebie banał i liczysz na nowocześniejsze propozycje (a może chcesz się trochę poczuć hipsterem ;) polecamy kokosa - czarnego jak poniedziałkowy poranek w korpo lub Matchę - japońską sproszkowaną zieloną herbatą - smaku z gatunku love it or hate it (ale warto samemu się przekonać!) i czarnego sezamu....a potem wrócić do swojego ulubionego smaku. Przy tylu opcjach jego wybór nie będzie łatwy (pssst, przypominamy, że to bez dodatku dziwnych substancji, więc nie będzie ci się śnić atakujący cię niczym Obcy na Nostromo syrop glukozowo-fruktozowy). Że niby za duża pokusa? Jak powiedział Oscar Wilde, jedynym sposobem na pozbycie się pokusy jest uleganie jej. Podpowiadamy, że najlepiej ulegać w sklepach Auchan i Carrefour, a na a na terenie Warszawy w wielu świetnych i lubianych w Warszawie miejscach, w których co tu dużo mówić - warto bywać.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Placki z młodej kapusty

Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...

Odsłon: 316

15 min
3
Dania główne Kurczak z grilla

tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...

Odsłon: 109

15 min
3
15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

1
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

4