Ewa_Gotuje

Kilka drobnych zmian...

Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi.

Pierwszą zmianą, którą na pewno już zauważyliście jest nowy dział na Forum o nazwie 'Na każdy temat'. Jak sama nazwa wskazuje możecie tam rozmawiać na tematy nie koniecznie związane z kulinariami :)

Ulubione przepisy

Aby łatwiej Wam było znaleźć przepisy, które oznaczacie jako swoje ulubione wprowadziliśmy ich kategoryzację. Co to oznacza?

- Macie teraz wgląd we wszystkie przepisy razem, a także z podziałem na kategorie, do których zostały przypisane przez autora przepisu. Zapewni to Wam szybsze znalezienie przepisu, którego szukacie.

- Możecie tworzyć własne kategorie przepisów o dowolnej nazwie (pamiętajcie jednak, że nazwa nie może przekraczać 15 znaków). Obok tytułu każdej z kategorii będzie widoczna ilość przepisów jaką do niej dodaliście.

Jak dodawać przepisy do 'ulubionych'?

1. Natrafiłeś na przepis, który jest wg Ciebie znakomity i warto by go było wypróbować w najbliższym czasie. Nie chcesz go jednak drukować, bo jak wiadomo, kartka zawsze może się gdzieś zawieruszyć :. Nic więc prostszego, dodajesz go do "ulubionych"!

2. Klikasz na 'Dodaj do ulubionych' - czyli napis, który znajduje się pod zdjęciem przepisu po prawej stronie.

3. Pojawia się okienko 'Dodaj do kategorii ulubionych'

4. Jeśli nie masz jeszcze utworzonych własnych kategorii to jest to właśnie ten moment, w którym powinieneś to zrobić :) Wystarczy zaznaczyć pole 'Utwórz nową kategorię o nazwie...', a w puste miejsce wprowadzasz nazwę np. kurczak i klikasz przycisk 'Dodaj'.

5. Następnie przejdź do swojego profilu i wejdź do zakładki 'Ulubione przepisy'. Przepis, który dodałeś powinien już się tam znajdować :)

Mam nadzieje, że takie rozwiązanie problemu z Ulubionymi przepisami oraz z Forum przypadnie Wam do gustu :) W razie pytań piszcie bezpośrednio do mnie, bądź na adres serwisu.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z porem i rzodkiewką

Wyśmienita. Dobre smaki...por, rzodkiewki, kiszone ogórki i jajka. Polecam.

Odsłon: 7688

30 min
7
>60 min
4
>60 min
29
15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

0
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

4
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3