Grill - temat specjalny

Hermetyczne pojemniki porcelanowe CLOC

Soczyste pomidory, zielona sałata, mielone mięso, biały ser - to częste produkty, które znaleźć można w lodówkach. Co jednak zrobić, by taka żywność na dłużej zachowała świeżość i nie wchłaniała zapachów z otoczenia? Odpowiedzią na to pytanie są pojemniki porcelanowe z hermetycznym zamknięciem CLOC

Gotowy posiłek, warzywa czy owoce przechowywane w taki sposób na dłuższy czas zachowają świeżość, przyjemny zapach i apetyczny wygląd. Poza tym CLOC to pojemniki przyjazne środowisku - są nietoksyczne i nie wchodzą w reakcje. A dzięki hermetycznemu zamknięciu są wyjątkowa szczelne.

Bez obawy można przechowywać w nich produkty o wyrazistych zapachach jak ryby czy mięso. Porcelanowy pojemnik nie odbarwia się i nie wchłania zapachów, wystarczy więc go umyć i korzystać z niego dalej.

CLOC to prawdziwa alternatywa dla tych, którzy znudzeni są wyglądem plastikowych pojemników do przechowywania żywności. Kwieciste wzory ożywią nie jedną kuchnię i z pewnością będą pasować do zestawu stołowego.

CLOC to również praktyczne rozwiązanie. Żywność w porcelanowych pojemnikach można przechowywać w lodówce i w zamrażarce. Po zdjęciu plastikowej pokrywki bardzo szybko można odgrzać posiłek w mikrofali bądź w piekarniku, a po przestudzeniu używać jako talerza, bez potrzeby używania większej ilości naczyń.


Przechowując żywność w porcelanowych pojemnikach z hermetycznym zamknięciem CLOC żywność znacznie dłużej utrzyma świeżość. W ten sposób oszczędzić można czas i pieniądze. Pojemniki, w zależności od pojemności kosztują od 26 do 62 złotych. W ofercie dostępne są modele utrzymane w atrakcyjnej kwiecistej stylistyce Magic Glow oraz Fantasia. Pojemność pojemników od 550 ml do 1300 ml.

Źródłao: Informacja prasowa Neoflam

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1
Dania główne Kurczak z grilla

tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...

Odsłon: 32

15 min
2

Przepis dnia

Dania główne Kluski kładzione z czosnkiem niedźwiedzim

Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...

Odsłon: 3630

30 min
15

Polecane artykuły

Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

1
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

2
Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

1
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

4