Ewa_Gotuje

"Family Food Fight”: Rozpoczęliśmy kulinarną rywalizację!

Pierwszy odcinek „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” za nami. W premierowym odcinku pierwsze zadanie polegało na przygotowaniu pysznego śniadania. Kto poradził sobie z nim najlepiej? Która drużyna pożegnała się z programem?

Fot. materiały prasowe/Polsat

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. I to właśnie od niego rodziny rozpoczęły rywalizacje w programie. - Oby było tak wielkie i tak dobre, żebyśmy chcieli zostać z wami do kolacji - poprosił juror Adam Borowicz. Choć śniadanie często przygotowujemy w biegu, to uczestnicy show mieli na jego przygotowanie aż czterdzieści minut. Niby to dużo czasu, ale w tej rywalizacji musieli popisać się nie jedynym, a aż czterema różnymi propozycjami. Rodziny od razu wskoczyły do swoich kuchni. W ruch poszły garnki i patelnie!

Każda z rodzin miała pomysł, w jaki sposób podbić serca i kubki smakowe jurorów. Wśród propozycji znalazła się tortilla, naleśniki, żurek, szakszuka, a nawet sushi... Krechowie przygotowali nietypową jajecznicę z podrobami. A sędziowie programu z uwagą obserwowali, jak poszczególni członkowie radzą sobie w kuchni. Czas płynął nieubłaganie, a przez stres do poczynań wkradł się stres i nerwy. Lubczanki i Szatanowie nie zdążyli nakryć swojego stołu... - Nie zadziałało coś. Zadania, za które się zabrałyśmy były zbyt pracochłonne - przyznały kuzynki z Lubczy.

Jurorzy zdecydowali, że to Szatanowie i Lubczanki zmierzą się w dogrywce. Ich zadaniem było przygotowanie kanapki Croque Madame, z szynką i jajkiem. Bazowo musieli wykorzystać beszamel, którego prawidłowe przygotowanie zademonstrował Adam Borowicz.

Decyzją jury z programem jako pierwsze pożegnały się Maria, Irena i Jadwiga, kuzynki z Lubczy.

Na koniec Piotr Gąsowski zdradził, że w drugim odcinku do rywalizacji dołączy kolejna rodzina. Kto nią będzie? Tego dowiemy się już w środę o 20:05!

"Family Food Fight" - Poznaj przepisy z 1. odcinka programu

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Placki z kalarepy

Kalarepa, to bardzo dobre warzywo, z którego można zrobić również pyszne placki.

Odsłon: 3902

60 min
4
15 min
7
>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3