Ewa_Gotuje

Drugi odcinek "Bake off - Ale Ciacho!"

W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście!

W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie.

Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" - czekoladowe ciastko z płynnym wnętrzem. Większość wypieków była zbyt długo trzymana w piekarniku, co w efekcie przyczyniło się do powstania, jak określili to jurorzy, zwykłego „muffina". Najbliższy ideałowi był deser Wojciecha, najgorzej z zadaniem poradziła sobie Halina.

W kolejnej konkurencji było już łatwiej, uczestnicy mogli zaprezentować swoje autorskie wypieki na bazie brownie. Gwiazdą tego zadania została Sylwia Biały, która zachwyciła wszystkich przepięknym truskawkowym tortem z czekoladową niespodzianką. Z programem niestety pożegnał się Kamil.

Co wydarzy się w drugim odcinku programu?

Drugi odcinek serii zabierze nas w podróż po słodkich i wytrawnych smakach. Piekarnicze zmagania rozpocznie przepis Michała Brysia na pierogi z kozim serem. Nie obędzie się bez problemów, czy Wojtek, któremu spłonie przepis, będzie w stanie dokończyć zadanie?

W następnej konkurencji uczestnicy upieką serniki łączące dwa smaki - słodki i słony. Który z przepisów zostanie wyróżniony przez jurorów, a kto przez swój autorski pomysł będzie musiał pożegnać się z programem? Tego wszystkiego dowiecie się już dzisiaj o godzinie 21:50 na antenie TVP2.

Drugi odcinek nowej edycji programu zobaczymy na antenie TVP2 już dzisiaj o godzinie 21:50.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
7
Desery Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych b...

Odsłon: 657

60 min
11
30 min
14

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3