"Coś dla ducha coś do brzucha"

"Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami regionalnymi m.in. oscypkami, pierogami, chlebem, ciastami, miodem itd. oraz stoisk z rękodziełem.

Oprócz promocyjnych budek z degustacją, organizacje pozarządowe przeprowadziły zbiórkę pieniędzy na rzecz chorych dzieci. Do zbiórki włączyły się: Stowarzyszenie "Sukces" w Jeziorzanach, oraz "Przyjazne Piekary", które przekazało obrazy na aukcję charytatywną. W ramach pomocy dzieciom zorganizowana została również loteria z wartościowymi nagrodami. Zbierane datki pomogą w leczeniu 12-letniego Szymona Marczyka z porażeniem mózgowym.

 

Piękna pogoda pozwoliła także na urozmaicenie imprezy licznymi atrakcjami. Niektórzy wybrali ekstremalny park linowy, ekscytujący zjazd zorbingiem, quady, przejazd motorówką lub niesamowity widok podczas lotu balonem. Wydarzeniu towarzyszył bogaty program artystyczny. Na scenie wystąpiły zespoły ludowe, orkiestry dęte, grupy taneczne a wieczorem zagrał zespół KaraRockers. Finałem Święta była zabawa taneczna z cudownym zespołem Dekolt.

Zapraszamy Wszystkich na kolejną odsłonę wydarzenia za rok!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 350

15 min
11

Polecane artykuły

Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

2
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0