Ewa_Gotuje

11 kulinarnych pytań do Beaty Tadli!

Czy jesteście ciekawi, co jedzą znane osoby? Jak gotują, jakie jest ich największe kulinarne odkrycie, czego nigdy by nie spróbowały? Redakcja Smakera postanowiła zaspokoić Waszą ciekawość. Przeczytajcie, jak odpowiada na nasze kulinarne pytania Beata Tadla!

fot. AKPA

Ta popularna dziennikarka zaczynała w 1991 roku w radiu. Obecnie znamy ją przede wszystkim z telewizyjnych serwisów informacyjnych w TVN24, TVN i TVP1. Prowadziła "Fakty" i "Fakty po faktach", a obecnie prezentuje główne wydanie  "Wiadomości". Oprócz tego, pojawiła się na scenie teatru Syrena, a także wydała kilka książek.

 

Beata Tadla zdradziła nam, jakie jest jej ulubione danie z dzieciństwa, do jakiej muzyki najchętniej gotuje oraz jakie jest jej największe kulinarne odkrycie.

 

1. Moja ulubiona potrawa to... różnego rodzaju sałaty, nie wyobrażam sobie dnia bez warzywnej mieszaniny z ziarnami, różnymi gatunkami lekkich serów, aromatycznej oliwy i kropli truflowego balsamico.

2. Najlepsza przekąska to... garść migdałów, orzechów, pestek z dyni lub humus czy pulpa mango z kefirem.

3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu: oliwa z oliwek z cytryną, prażone pestki dyni lub słonecznika, sos balsamiczny z truflą, limonką albo owocami leśnymi.

4. Moja pierwsza książka kucharska to... ta, którą kupiłam mojemu synowi. Uwielbia kulinaria, jest w kuchni niezwykle samodzielny i bardzo zdolny.

5. Moje największe kulinarne odkrycie to... chłodnik kokosowy Andrzeja Polana.

6. Nigdy nie zjem... żabich udek, bo koszmarnie boję się żab.

7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa to... pyzy ziemniaczane z serem, specjał mojej mamy.

8. Przyprawa, której nigdy nie zabraknie w mojej kuchni to... cynamon.

9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie to... taka, która serwuje pyszne sushi albo świeże sałaty ze zdrowymi dodatkami.

10. Jeśli coś mocniejszego, to... poproszę białe, wytrawne wino, najchętniej ze szczepu pinot gris, bardziej znanego jako pinot grigio.

11. Najlepsza piosenka do gotowania to... arie, szczególnie z opery "Poławiacze pereł" albo "Lakmé". Dania lubię przyrządzać także przy George'u Michaelu, Sealu i kompozycjach Prince'a.

 

10 przepisów kulinarnych celebrytów. Kliknij!

kulinaria celebryci

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Szarlotka (jabłecznik) na kruszonce

Niezwykle prosty i smakowity, dla nas rewelka, bo kocham wszelkie jabłkowe wy...

Odsłon: 29644

60 min
64
Sałatki Sałatka ziemniaczana z sosem greckim

Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...

Odsłon: 89

30 min
4
Desery Sernik na zimno z truskawkami

Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...

Odsłon: 728

30 min
15

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

0
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0