Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2024
Sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni......
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 52
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 102
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 40
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 31
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 52
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 102
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 40
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 31
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Dodać pokrojone ziemniaki, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut.
Po tym czasie do zupy wrzucić groszek, gotować kolejne 4-5 minut. Liście czosnku niedźwiedziego z grubsza pokroić, dodać do zupy, zagotować.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.