Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki......
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Z kiełbasy zdjąć osłonkę. Pokroić w plasterki i podsmażać na patelni, na średnim ogniu do zrumienienia i wytopienia tłuszczu.
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do sporego garnka, wlać bulion, dodać podsmażoną kiełbasę ( wytopiony tłuszcz zachować), doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na wytopionym z kiełbasy tłuszczu. Wsypać wędzoną paprykę i łyżkę mąki, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się kapusty, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.