Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, konkretna zupa z żołądkami drobiowymi, dużą ilością warzyw i kaszą. To proste i tanie danie, do zrobienia w jednym garnku.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1773
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 52
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1773
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 52
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Żołądki płuczemy, oczyszczamy i kroimy. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Kiedy wywar będzie się gotował bierzemy się za warzywa. Warzywa kroimy w kostkę lub plasterki, ząbki czosnku przeciskamy. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Do gotującego się wywaru dodajemy warzywa, pieczarki, koncentrat, pastę paprykową, przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu około 40-50 minut, aż żołądki będą miękkie. Na końcu dodajemy przepłukaną kaszę i gotujemy jeszcze 15 minut. Doprawiamy do smaku. Zupa gulaszowa jest pyszna od razu po przyrządzeniu, a następnego dnia nawet lepsza ;)