Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z owocami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1944
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2717
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1944
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2717
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
marynaty miksuję, smaruję nią umytą i osuszoną szynkę i wstawiam do lodówki na kilka godzin.
Mięso nacinam w dwóch miejscach i robię głębokie otwory. W jeden wkładam śliwki, a w drugi morele. Mięso obwiązuję nicią kuchenną i podsmażam z obu stron na oleju. Przekładam je do worka do pieczenia, piekę ok. 90 min w temp. 180°C. 15 min przed końcem pieczenia odwijam folię, by mięso ładnie się zrumieniło.
120 min, porcja 470 kcal, koszt porcji ok. 4 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie