Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna konserwa zrobiona z mięsa z golonki i chudego boczku, doprawiona ziołami. Podany przepis jest na 5 słoiczków o pojemności 350 ml.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm dodajemy peklosól, mieszamy i umieszczamy w pojemniku, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po czasie peklowania dodajemy wszystkie suche przyprawy, rozdrabniamy na szarpaku i dokładnie wyrabiamy i ponownie wstawiamy do lodówki. W między czasie gotujemy skórę od golonki do miękkości. Ugotowaną skórę studzimy i ostudzoną rozdrabniamy blenderem z dodatkiem wywaru z gotowania skóry. Wyjmujemy farsz z lodówki, dodajemy emulsję ze skóry i dokładnie mieszamy z farszem do dokładnego pomieszania składników.
Tak wyrobionym farszem napełniamy słoiczki.
Pasteryzujemy w temperaturze 100 stopni Celsjusza przez 40 minut (czas podany jest dla słoiczków o pojemności 350 ml). Na drugi dzień pasteryzujemy w tej samej temperaturze 25 minut.
Słoiczki studzimy i wstawiamy do lodówki.
Smacznego !!!