Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad, pierś wychodzi soczysta, ziołowa.
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 426
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 426
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Przyprawy wymieszałem z oliwą i musztardą. Piersi przekroiłem w poprzek i zostawiłem na kilka minut w marynacie.
Na patelni rozgrzałem olej, piersi zamoczyłem w rozkłóconym jajku, obtoczyłem w bułce tartej i smażyłem na złoty kolor.
Podawałem z ryżem i zestawem surówek. Nie używam ryżu w plastyku. Ryż wypłukałem, a następnie ugotowałem 1/2 szkl ryżu na 1 szkl wody.
Przemycamy zdrowie: Ryż można gotować ze szczyptą siemienia lnianego. Do przypraw dodaję kurkumę, a do bułki tartej otręby.