Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj nowy sposób na klasyczną kanapkę BLT. Nasza wersja łączy soczyste pomidory, kremowe awokado i chrupiący boczek z delikatnym majonezem na złotych tostach. Idealna na pożywne śniadanie lub szybki lunch!
Płytka patelnia, nóż do chleba, nóż do warzyw, deska do krojenia, szpatułka, toster (opcjonalnie), ręczniki papierowe
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10560
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10560
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Oprósz lekko kromki chleba tostowego oliwą i opiecz na patelni do uzyskania złotej barwy. Następnie, na jednej stronie każdej kromki, rozprowadź równomiernie majonez.
Na posmarowane majonezem kromki, ułóż liście sałaty, następnie dodaj pokrojone w plastry awokado i pomidory. Przykryj każdą kanapkę dwoma plastrami chrupiącego boczku.
Przypraw pomidory odrobiną soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu, nałóż drugą kromkę chleba i delikatnie przyciśnij, aby składniki dobrze się połączyły.
Przekrój każdą kanapkę na pół tworząc trójkąty. Podaj natychmiast lub zawij w papier śniadaniowy, jeśli zabierasz na wynos. Smacznego!
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Usmaż plastry boczku do uzyskania chrupkości - powinno to zająć około 3-4 minuty. Wyjmij boczek i połóż na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.