Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy niewiele składników i odrobina wyobraźni, aby stworzyć pięknie wyglądającą potrawę. Dobrym tego przykładem jest sałatka czerwone maki.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10058
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10058
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź z wody i zostaw do przestudzenia.
W tym czasie przekrój pomidorki koktajlowe na cztery części. Oliwki odsącz z zalewy. Ogórka zielonego obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę także odsącz. Połącz wszystkie składniki wraz z makaronem w misce.
Połącz jogurt z majonezem, curry, suszoną natką pietruszki, solą, pieprzem. Dodaj do pozostałych składników i zamieszaj.
Wyłóż sałatkę na półmisek. Uformuj kopiec. Ser zetrzyj na tarce. Posyp sałatkę na wierzchu. Pokrój pomidory na plasterki, ułóż je formując okrąg. Na środku każdego połóż oliwkę. Udekoruj gałązkami koperku.