Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 72
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 434
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68159
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 72
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 434
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68159
Składniki
Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię. Odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.