Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowane w domu śledzie z pewnością będą lepiej smakować niż te - kupione w sklepie.
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 13
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 341
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68107
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 13
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 341
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68107
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2-3 godziny, zmieniając wodę. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na desce, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i skropić octem (można użyć soku z cytryny ). Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać niewielką ilością cukru i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wymieszać i odczekać aż zmięknie. Śledzie układać warstwami w szklanym słoju na przemian z cebulką. Dodać liść laurowy, ziele i kolorowy pieprz. Zalać olejem tak, by całość była nim przykryta. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 dni.