Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 609
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 111
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 134
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 609
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 111
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 134
Składniki
Łodygi rabarbaru dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać kefir i cukier. Rozmieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Zostawić pod ścieteczką na 10 min. Dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Nakładać porcje ciasta. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Usmażone placki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Łodygi rabarbaru pokroić w bardzo drobną kostkę.