Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne, szybkie w przygotowaniu i szybko znikają :)
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrami na kogel mogel. Do masy dodajemy ser biały i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkami -miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek i mieszamy do połączenia składników. I dodajemy malinki mieszając już łyżką.
Pieczemy na suchej patelni z obu stron. Dobre rady; Białka ubijam już wcześniej żeby praca szła bez niepotrzebnych przerw na mycie końcówek miksera. Placuszki pieczone na suchej patelni są smaczniejsze. Pod warunkiem, że patelnia nie przykleja.