Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pieczywo na bazie mąki kukurydzianej. Bez dodatku drożdży. Bez cukru! Bez glutenu! Dodatek prażonej cebulki sprawia, że chlebek jest jeszcze smaczniejszy!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13386
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13386
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko, następnie dodajemy do niej otręby, sodę, sól i prażoną cebulkę. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy przez trzy minuty dwa jajka z dwoma szklankami maślanki.
Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45-50 minut w 190 stopniach bez termoobiegu (do suchego patyczka). Smacznego!