Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta czerwona to smaczny dodatek do niedzielnego obiadu i nie tylko. Można ją podać do dań z mięsem i sosem jak również do ziemniaków i kotleta schabowego itp. Każdy przygotowuje ją na swój sposób , ja podaję moją wersję. Polecam
garnek, nóż, deska, patelnia, łyżka, przykrywka,
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 68
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 426
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68157
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 68
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 426
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68157
Składniki
Kapustkę obieramy z wierzchnich liści , kroimy na ćwiartki i szatkujemy. Wkładamy do garnka zalewamy wodą , gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę , rumienimy podsmażając do wytopienia skwarków, pod koniec smażenia dorzucamy połowę pokrojonej w kostkę cebuli podsmażamy do zeszklenia cebuli. Gdy kapusta jest miękka odcedzamy czyli odlewamy wodę, dodajemy zawartość patelni, pozostałą pokrojoną cebulę, dodajemy obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych starte jabłko, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy ocet i cukier według uznania , wszystko dobrze mieszamy do połączenia składników. Podajemy na ciepło. Smacznego
Kapusta gotowa do spożycia.