Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, mało słodki deser. Jeżeli ktoś nie musi dbać o linię może deserek dosłodzić.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 235
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68040
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 235
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68040
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 95
Składniki
Truskawki rozmrozić, zmiksować w sokowirówce wraz z winem, jogurtem i cukrem. Galaretkę zmieszać z żelatyną, rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Zimną galaretkę połączyć z truskawkami. Masą napełnić szklane pucharki do lodów. Deser wstawić do lodówki, poczekać aż zastygnie. Gotowy zastygnięty mus można zjeść w pucharkach lub wyłożyć na talerze i polać sosem czekoladowo- figowym. Sos czekoladowo- figowym: Rozpuścić czekoladę, dodać dżem figowy i wodę. Całość zagotować.
Smacznego!