Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowy pucharek"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9940
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9940
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Wiśnie umyj, wydryluj. Sok wiśniowy wymieszaj z 2 łyżkami soku cytrynowego. Posłodź do smaku i zagotuj.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do wrzącego soku. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wtedy wrzuć przygotowane wiśnie. Gotuj dalej jeszcze minutę. Masę zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.
Jogurt utrzyj z pozostałym sokiem cytrynowym. Następnie dodaj rdzeń wanilii oraz słodzik do smaku.
Do wysokich pucharków nałóż na przemian: masę wiśniową i przygotowany krem. Każdą warstwę posyp odrobiną startej czekolady.
Przed podaniem deser mocno schłodź w lodówce.
ok. 25 min, 1 porcja zawiera ok. 195 kcal, ok. 3,40 zł za porcjęŹródło: Tina