Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno się jej oprzeć, jest wyjątkowo krucha, delikatna. Mix smaków, kokos, migdał i mak. Najlepsza jest z mlekiem lub jogurtem. To przypomnienie przepisu, u nas jest zawsze na świątecznym stole.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2787
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2787
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 83
Składniki
Wszystkie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć, dodając stopniowo jaja, cukier, mąki, mleko. Do utartego ciasta wsypać mak z kokosem. Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i wylać do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką. Piec około 50 minut w 170-180 C. Lukier. Cukier puder wymieszać z niewielką ilością mleka i soku z cytryny. Ostudzoną babkę polać lukrem i udekorować kwiatkami z masy cukrowej.