Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Talarki z fistaszkami"
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 298
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3890
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 147
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68750
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 298
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3890
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 147
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68750
Składniki
Zagnieć ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier puder, sok i skórkę z cytryny oraz orzechy. Dołóż masło zwykłe i orzechowe. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wbij jajko, szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Foremką wytnij okrągłe ciastka z kratką. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 10 minut. Zdejmij z blach i wystudź. Polewę stop. Posmaruj nią ciastka od spodu, poczekaj, aż polewa zastygnie. Odwróć ciasteczka. Udekoruj je paseczkami z pozostałej polewy oraz sezamem.Źródło: Tina