Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerażające naleśniki to szybka i prosta w wykonaniu przekąska na Halloween. Łączy w sobie uwielbiane przez dzieci naleśniki z lekką kwaskowatością dżemu porzeczkowego i słonością masła orzechowego. No i ta słodycz przerażających oczu!
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 298
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3974
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 155
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68752
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 298
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3974
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 155
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68752
Składniki
Przygotuj naleśniki. Masło rozpuść i ostudź. Wszystkie składniki umieść w misce i zmiksuj na gładką konsystencję. Ciasto będzie gęstsze od klasycznego naleśnikowego, ale takie ma być. Rozgrzej patelnię. Smaż dość grube naleśniki, o grubości ok. 2 cm. Odkładaj je na bok do wystudzenia. Każdego naleśnika posmaruj warstwą masła orzechowego, a następnie dżemu. Połóż na nim banana i ciasno zwiń. Ruloniki pokrój na plastry o grubości ok. 3 cm i nabij na patyczki od szaszłyków po dwie sztuki.
Przygotuj dekorację. Cukier puder wsyp do małej miseczki i zalej wodą oraz sokiem z cytryny. Lukier będzie bardzo gęsty. Przełóż 2/3 do strzykawki i zrób na bananach kleksy będące białkami. Do pozostałej części lukru dodaj czarny barwnik. Tak samo przenieś lukier do strzykawki i wykonaj źrenice. Cienką igłę lub szpilkę zanurz w czerwonym barwniku i przeciągnij kilkukrotnie po kleksach białego lukru, tworząc żyłki. Przerażające naleśniki podawaj po całkowitym zastygnięciu lukru.