Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kupuj batonów w sklepach, ich skład często odbiega daleko od naturalności. Zrób je samodzielnie. Batoniki marcepanowe to olbrzymia dawka energii i wartości odżywczych cudownych migdałów. Jednakże pamiętaj są one dość wysoko kaloryczne, więc z umiarem ;) .
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7178
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7178
Składniki
Migdały mielimy bardzo drobno.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy niewielkie batoniki. Wkładamy do lodówki na około godzinę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i obtaczamy nią batoniki. Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada zastygnie SMACZNEGO :)