Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mandarynkowy wieniec"
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 73
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 434
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68159
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 73
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 434
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68159
Składniki
Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj suche na ciasto: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej wlej: mleko, olej, kawę, wbij jajka, zmiksuj. Masę wlej do suchych składników i wszystko krótko zmiksuj.
Ciasto przelej do silikonowej okrągłej formy z kominem (jeśli używasz innej niż silikonowa, to nasmaruj ją tłuszczem i wysyp bułką tartą). Piecz ok. 40 min w temp. 180 st. Ciasto wystudź, wyjmij z formy i rozetnij na 3 jednakowej grubości krążki.
Przygotuj krem: 1 łyżkę kawy rozpuść w 2 łyżkach wrzątku, ostudź. Mandarynki osącz, część odłóż do dekoracji, resztę pokrój. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dosypując cukier. Śmietanę połącz z serem. Krem podziel na 2 części, do jednej wlej kawę, wymieszaj.
Krążek ciasta posmaruj 1/2 białego kremu, przykryj drugim i posmaruj resztą białego kremu. Rozłóż pokrojone mandarynki, przykryj trzecim krążkiem ciasta. Wieniec posmaruj ciemnym kremem. Oprósz resztą kawą (przez sitko), udekoruj mandarynkami i ew. ziarenkami kawy.Źródło: Tina