Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosanki z marmoladą"
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 282
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3468
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6447
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 121
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68726
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 282
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3468
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6447
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 121
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68726
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dosyp cukier i cukier waniliowy. Utrzyj. Kiedy masa maślana będzie puszysta i jasnokremowa, wbij jajko. Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. Wiórki drobno zmiel w młynku do kawy. Sypkie dodaj do ucieranej masy. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na godzinę.
Potem z ciasta uformuj małe kuleczki. Lekko spłaszcz je. Zrób wgłębienia. Nałóż porcje marmolady. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temp. 180oC. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj