Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 122
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 1131
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 146
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22702
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 122
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 1131
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 146
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22702
Składniki
Sypkie składniki takie jak mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy mieszamy w osobnej misce.
Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek, białko miksujemy na sztywną piankę. A żółtko miksujemy z mlekiem po czym dodajemy do niego suche składniki i też miksujemy.
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzanej gofrownicy, po czym piec aż uzyska brązowy kolor. Gofry najlepiej podawać z owocami i bitą śmietaną. Smacznego