Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dzwonki karpia w majeranku"
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68702
Polecam.
Odsłon: 813
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 88
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68702
Polecam.
Odsłon: 813
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 88
Składniki
Karpia spraw, usuń łuski. Tuszkę dokładnie umyj w środku i na zewnątrz. Rybę potnij na dzwonka. Cebule obierz, pokrój w plasterki.
Do miski włóż przygotowane kawałki ryby. Posyp je plasterkami cebuli oraz suszonym majerankiem. Miskę szczelnie przykryj folią spożywczą, po czym wstaw do lodówki na dwa dni.
Zamarynowaną rybę dobrze posól. Posyp pieprzem. Dzwonka obtocz w mące, lekko strzepnij jej nadmiar. Na patelni rozgrzej klarowane masło. Włóż kawałki karpia. Smaż je na rumiano.
Potem rybę przełóż na blachę wyłożoną pergminem. Na każdym dzwonku połóż kawałeczek zimnego masła.Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 150 st. Piecz 10-15 miut. Karpia w majeranku podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina