Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-05-2017
Moja propozycja na dziś to pikantne i soczyste udka z kurczaka otulone złocistą i chrupiącą skórką o lekko słodkiej nucie. Udka możemy przygotować w piekarniku, a także na grillu, co będzie idealnym rozwiązaniem na wspólnie spędzany czas podczas weekendu majowego.
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 300
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3990
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 157
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68753
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 300
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3990
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6467
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 157
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68753
Składniki
Olej rzepakowy i miód łączymy dla uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy papryki oraz pozostałe przyprawy (ilość wedle upodobań smakowych). Powstałą marynatą nacieramy udka z kurczaka, układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy je do marynowania (najlepiej na całą noc).
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy je około 40 - 45 minut, a następnie zostawiamy w nagrzanym piekarniku, aby skórka się mocniej przyrumieniła (jeśli lubimy mniej przypieczone udka, wyciągnijmy je wcześniej). Udka możemy także przygotować na grillu. Gotowe udka podałam z ziemniaczkami oraz surówką z pora. Życzę smacznego! :)