Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 12
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 336
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68104
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 12
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 336
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68104
Składniki
Sałatę opłukać, marchew i jabłko obrać. Granat wyłuskać.
Marchew z jabłkiem zetrzeć na tarce jarzynowej (można skropić sokiem z cytryny, by jabłko nie ściemnialo). Sałatę pokroić w makaronik. Pora pokroić w półplasterki.
Składniki wymieszać, dodając wyłuskany granat. Oprószyć ziołami prowansalskimi (lub czubrycą). Przygotować sos - do słoika wlać 6 łyżek wody mineralnej i wsypać cukier puder - zakręcić wieczko i mocno wstrząsać. Dodać ocet i oliwę - ponownie wstrząsać do uzyskania konsystencji emusji.
Surówkę opruszyć solą i pieprzem, wymieszać. Na 15 minut przed podaniem zalać sosem i delikatnie wymieszać.