Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne steki z grilla"
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 13
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 340
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68107
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 13
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 340
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68107
Składniki
Filety włóż do miski. Do kubka wlej olej, ocet, łyżkę soku z cytryny i tabasco. Dodaj przeciśnięty czosnek, imbir, szczyptę mielonej kolendry, paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj, polej filety. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Kuskus zalej gorącym bulionem. Odstaw do napęcznienia. Dodaj drobno posiekaną dymkę, kilka posiekanych listków bazylii oraz upieczoną, obraną i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Filety połóż na ruszcie. Grilluj po około 5 min z każdej strony. Podawaj z kuskusem.
czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety