Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okonie złowiłam osobiście:) Przepis na panierkę orzechową odgapiłam od Ani:) https://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/karp-z-orzechami,38273, reszta to już wodze mojej fantazji:)
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Składniki
Okonie, wcześniej umyte i osuszone, przyprawiam, obkładam plastrami cebuli i odstawiam. Najlepiej na noc, ale wystarczy 2-3 godziny.
Farsz - cebulę, paprykę i czosnek drobno kroimy, dodajemy bułkę tartą i jajko, aby skleiło farsz. Doprawiamy. Napełniamy ryby farszem, zapinamy wykałaczką, aby przy smażeniu nie wyleciał. Następnie panieruję je w mieszance orzechów, bułki i ziela.
Smażymy w głębokim tłuszczu.