Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus z dyni z grzankami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Dynię obierz, wyjmij łyżką pestki, miąższ pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj dynię i smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, gotuj 15 minut na wolnym ogniu.
Do zupy dodaj starty na tarce o małych oczkach imbir i parmezan. Całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 5 minut do miękkości dyni, odstaw do ostygnięcia. Pokrojony w kostkę chleb upraż na suchej patelni.
Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj ją w wydrążonej dyni lub miseczce. Podając dekoruj odrobiną śmietany, gorącymi grzankami i listkami bazylii.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień