Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia tajska zauroczyła nas nie tylko tym, że szybko możemy ją popełnić. Te smaki są tak proste, jednocześnie tak wyrafinowane <3 Boskość po prostu!
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 15
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 355
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68113
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 15
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 355
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68113
Składniki
Mięso kroimy w tzw. zapałkę. Papryki kroimy w paski. Grzyby mun, uprzednio gotowane, kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Pędy bambusa osączamy i kroimy w zapałkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie składniki, lekko podlewając sosem sojowym. Po kilku minutach dodajemy cukier, chwilę smażymy, cały czas mieszając, pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Do całości wrzucamy makaron, delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z wodą (niewielka ilość), dodajemy do potrawy, mieszamy do całkowitego połączenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.