Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe kotleciki"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Składniki
Na oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj mleko i doprowadź do wrzenia. Dołóż 15 dag sera i gotuj, aż się rozpuści. Dopraw sos solą, pieprzem i odstaw. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz je solą, pieprzem, odstaw.
Bułki zalej śmietaną i poczekaj, aż namiękną. Następnie wymieszaj z pokrojonym mięsem i razem zmiel. Posól, dopraw pieprzem, dodaj jajko, resztę sera, szałwię i wyrób. Uformuj kotleciki. Usmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju. Podaj z sosem serowo-pieczarkowym, np. z makaronem.Źródło: Świat kobiety