Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jogurtowy z rabarbarem jest lekki, puszysty i odrobinę kwaskowaty. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na cieplejsze dni.
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6817
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 90
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 328
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6817
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 90
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę przesiej wraz z sodą i odstaw. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj obydwa cukry i zacznij ubijać. Masa powinna zwiększyć swoją objętość oraz zrobić się jasna. Dodaj do niej teraz olej i jogurt. Zmiksuj krótko. Dołóż mąkę z sodą, połącz do momentu aż ciasto zrobi się gładkie.
Rabarbar oczyść, obierz i pokrój na drobne kawałki. Wmieszaj do masy. Przygotuj blachę o wielkości 24x24 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Piecz ciasto w 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.