Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo szybka, prosta sałatka. Bardzo dobra jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1207
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1207
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Sałatę kroimy lub rwiemy na większe kawałki
Kroimy na małą kostkę paprykę i dodajemy do sałaty
To samo robimy z pomidorkami.
Szalotkę obieramy i kroimy w półplasterki dodajemy do całości
Małe korniszonki kroimy na plasterki dodajemy do całości
Następnie suszona żurawina
Na koniec zakrywamy to warstwą sałaty lodowej oraz koperek i ziarno słonecznika
Sałatka gotowa został nam tylko sos do zrobienia. Ocet winny mieszamy z miodem i dodajemy musztardę. Ja dodałem sarepska ponieważ musi być bardzo wyrazista. Przed samym podaniem polewamy sosem i mieszamy. A teraz to już tylko smacznego