Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1973
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1973
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Masło rozpuścić, wystudzić- dodać cukier, jaja i pozostałe składniki i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 10 min przykrywając ściereczka.
Następnie rozwałkować ciasto na 2-3 mm grubości placek i wykrajać formy; można to zrobić przy użyciu szklanki i kieliszka bądź foremek w zależności jakie się chce uzyskać kształty. Pieczemy na złoto w dobrze rozgrzanym piekarniku, tak aby ciasteczka były od spodu zarumienione, a z wierzchu prawie białe.
Po upieczeniu pierwszej partii będziemy mieć rozeznanie czy grubość i kształt są ok. Następnie układamy ciasteczka parami- spod plus wierzch z dziurka i przekładamy cienko smarując dżemem, delikatnie dociskamy, żeby mieć pewność ze się trzymają. Posypujemy cukrem pudrem.