Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady dobrze komponuje się w smaku z delikatnym kokosowym kremem na górze. Gwarantuję, że muffiny znikną szybko.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 238
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68042
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 96
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 238
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68042
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 96
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C.
Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, dodać jajko i jogurt naturalny. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodać suche składniki do masy jogurtowej i wymieszać.
W kąpieli wodnej roztopić masło i 75g czekolady. Dodać masę czekoladową do ciasta i wymieszać.
Drugą porcję czekolady posiekać na drobne kawałki i delikatnie wymieszać z ciastem. Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec przez ok. 25 minut. Do pojemnika od blendera wlać mleko kokosowe, serek mascarpone, wiórki kokosowe i cukier puder. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Po upieczeniu muffiny schłodzić, posmarować kremem kokosowym i posypać wiórkami.