Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto wg własnego pomysłu zmixowane z kilku przepisów - efekt jak widac na zdjęciu zadawalajacy polecam
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 818
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 818
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 118
Składniki
biszkopt: ubic schłodzone białka z szczypta soli na pianę dodac cukier , zółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem , dodac kakao i miód delikatnie połaczyc skł wylac na duza blaszkę i piec przez 25 min w piekarniku temp. 190 stopni . Na upieczone i wystygniete ciasto ułozyc biszkopty sklejone ze sobą marmolada .
masa smietankowa: najpierw rozpuścic galaretkę w 1 szkl wrzacej wody odstawic do schłodzenia .Ubic serek mascarpone , w osobnym naczyniu ubic smietanke z śmietanfixem na sztywno dodac delikatnie mascarpone i na końcu cukier waniliowy i tężejącą galaretkę płynną ,połaczyc składniki i posmarowac biszkopty wyrównac i odstawic do lodówki.
mus brzoskwiniowy:do małego garnka wlac syrop z brzoskwiń i delikatnie podgrzac na małym ogniu z 4 łyzkami zelatyny , w osobnym naczyniu zmixowac blenderem brzoskwinie na jednolity mus .gdy zelatyna się połaczy z syropem dodac troszkę do musu aby wyrównac temperaturę nastepnie wlac reszte syropu wymieszac i odstawic w chłodne miejsce az zacznie tężec.Nastepnie wyłożyc na masę śmietankową dac do lodówki na kilka godzin i można częstowac gości.Smacznego