Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8471
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 344
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1461
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 148
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8471
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 344
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1461
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 148
Składniki
Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką pszenną. Kolejno kotlety zamaczać w rozbełtanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym. Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor. Można jeszcze posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony. Smacznego.