Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe pod pierzynką"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1927
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1927
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Jajka, cukier brązowy i waniliowy zmiksować na puch, porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, przyprawami i solą, dolać sok i olej, delikatnie wymieszać z marchwią i skórką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 45-50 min w temp. 180C, wystudzić.
pierzynki zmiksować na gładko, masą udekorować ciasto. Schłodzić.
Marchew do ciasta należy zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach – będzie aksamitnie gładkie.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium